24 dec 2020 Blog

Een groot voordeel van shutters is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Dit geldt voor zowel de shutters met bedieningsstokje aan voorzijde, als voor shutters met clearview-bediening (verborgen bediening). Wat ons betreft echt een groot voordeel van shutters! Want houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld niet zo goed schoon te maken, stof en vuil blijft daar op het verticale lint zitten en tussen de jaloezieën door is niet zo makkelijk schoon te maken omdat men daar moeilijk met de hand tussen kan komen.

Tip: Voor shutters met stokje aan voorzijde de tip: klap het shutterpaneel open en maak de lamellen schoon aan de achterzijde, zodat u niet tegen stokje met uw hand komt. De opening tussen de lamellen (vanaf 64mm) is groot genoeg om er met uw hand tussen te komen.

Stof verwijderen:

Sluit alle lamellen en maak met een swiffer, plameau, stofdoek of wat u graag gebruikt, de shutters schoon. Draai vervolgens de lamellen 180 graden zodat u de andere zijde goed kan schoonmaken. Het licht afstoffen van alle lamellen tegelijk is aan te raden om wekelijks te doen. Zit er meer stof op de lamellen, stof dan per lamel af (we adviseren om dit maandelijks te doen).

Vuil verwijderen:

Afhankelijk van in welke ruimte de shutters zijn gemonteerd, zal er ook ander vuil op de shutters komen. Zo zullen shutters in de keuken waarschijnlijk vetter zijn door het koken. Deze vuilplekken, kunt u het beste schoonmaken met een vochtige doek. Kijk wel uit voor agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de verf aantasten. Maar een klein beetje afwasmiddel toevoegen aan water en dan met een licht vochtige doek, is vaak al genoeg om uw shutters weer te laten ‘schitteren’.