12 feb 2021 Blog

Shutters bieden passende oplossing voor ieder interieur

Bij het realiseren van een droomhuis, is niet alleen de keuze voor de vloer, keuken, badkamer en verlichting van belang, zeker ook raamdecoratie is een belangrijk aspect voor de realisatie van een droomhuis. Uiteraard moet de raamdecoratie passend zijn bij de rest van het interieur, de gewenste sfeer uitstralen maar ook tijdloos zijn en andere voorbeelden bieden, zoals daglicht en inkijk kunnen doseren, warmte, kou en geluid kunnen verminderen. Een uitstekende manier van raamdecoratie zijn shutters. Shutters zijn luiken met verstelbare lamellen die worden gebruikt als zonwering of als decoratieve raamdecoratie. Met shutters kan onder andere lichtinval uitstekend worden gedoseerd, inkijk van buitenaf worden tegengegaan, kou, warmte en geluid worden verminderd.

Shutters voor binnen worden meestal vervaardigd van lindehout. Lindehout is een zeer geschikt materiaal omdat het een hardhoutsoort is, maar tevens licht van gewicht is. Shutters zijn in alle RAL-kleuren mogelijk en passen daarom in ieder interieur. De shutters zijn er in verschillende lamelbreedtes, te weten 47 mm, 64 mm, 76mm, 89 mm en 114 mm. Des te breder de keuze van de lamel, des te meer lichtinval mogelijk is. Afhankelijk van de breedte van het raam, zijn shutters in een frame mogelijk of op rails. Voor bijvoorbeeld schuifpuien zijn shutters op rails aan te raden. Maar ook voor ramen met een afwijkend formaat, zoals rond, driehoekig, in een boog, kunnen shutters op maat worden gemaakt en blijven de afwijkende formaten zichtbaar in plaats van ze te ‘verbergen’ achter gordijnen.

De traditionele shutters worden bediend met een bedieningsstokje aan de voorzijde (‘tilt’). Deze shutters passen met name goed in interieurs met een meer landelijke woonstijl. Een andere manier van de shutters te bedienen, zijn shutters met een verborgen bediening aan de achterzijde (‘clearview’). In het midden is dan geen stokje, de shutters worden met de hand bediend door over de lamellen ‘te strijken’. Clearview-shutters hebben daarom een strakkere uitstraling en passen goed in interieurs met een modernere uitstraling.

Naast de bovengenoemde voordelen, is een ander groot voordeel van shutters dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Dit geldt voor zowel de shutters met bedieningsstokje aan voorzijde (tilt), als voor shutters met clearview-bediening (verborgen bediening). Wat ons betreft echt een groot voordeel van shutters! Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld niet zo goed schoon te maken, stof en vuil blijft daar op het verticale lint zitten en tussen de jaloezieën door is niet zo makkelijk schoon te maken omdat men daar moeilijk met de hand tussen kan komen. Bij regelmatig schoonmaken, blijven uw shutters jarenlang mooi.

Voor het interieur zijn naast shutters van lindehout, ook shutters in PVC verkrijgbaar. Dit materiaal is met name geschikt voor shutters in vochtige ruimtes met weinig ventilatie (zoals badkamers). Voor het exterieur zijn shutters verkrijgbaar in het aluminium, en zo wordt de buitenruimte een prachtig geheel met uw interieur.

Bij het kiezen van een leverancier van maatwerkshutters, adviseren wij u om te kiezen voor een leverancier met ervaring die met u meedenkt. Bijvoorbeeld wat in de praktijk in uw situatie de beste verdeling van de shutterpanelen is, welke kleur het beste in uw interieur past, en of rails of frame de beste optie voor u zijn. Uiteraard zou het vakteam van The Shutters Company u graag helpen bij het kiezen van de shutters en een bijdrage leveren aan de realisatie van uw droomhuis! Benieuwd aan welk budget u moet denken? Bereken dan nu alvast uit welk bedrag u moet reserveren.  

Deze blog is tevens te vinden op realiseerjedroomhuis.nl