29 mrt 2021 Blog

Fabriek shutters

The Shutters Company laat haar shutters op maat maken in een van de grootste shuttersfabrieken in Azië. Naast onze vestiging in Nederland hebben wij ook eigen vestigingen in China (Ningbo en Shenzen) zodat wij met een voet in de westerse markt van onze klanten staan en met onze andere voet in Azië waar we onze shutters inkopen en laten fabriceren. Dat maakt ons vertrouwd met zowel de Aziatische als de Europese manier van zakendoen en zo kunnen wij de economische voordelen van inkopen en fabriceren in het Verre Oosten inpassen in westerse bedrijfsprocessen. Dat verhoogt de kwaliteit en verlaagt de kosten.

Inkoopproces

Na het inmeten (door The Shutters Company of door de klant zelf), worden de tekeningen in de fabriek gemaakt. Na goedkeuring van de tekening, worden de shutters in productie genomen. Voor dit proces wordt gemiddeld 6 tot 8 weken aangehouden. De orders worden dan verzameld en in een container geladen, klaar om verscheept te worden. Normaliter duurt de verscheping 4 tot 5 weken. Vervolgens moeten de containers gelost worden in de haven van Rotterdam om vervolgens de container te lossen in Amsterdam.

Gevolgen Covid en opstopping Suez-kanaal    

Het afgelopen jaar heeft Covid niet alleen gevolgen gehad voor de zorg maar ook voor de economie. In het geval van de invoer van shutters uit Azië, betekent dit dat door in eerste instantie de afgenomen vraag naar producten uit China, er minder containers en schepen beschikbaar waren doordat rederijen veel schepen uit de vaart haalden en afvaarten schrapten. Nu de wereldwijde handelsvraag weer is toegenomen, zijn er helaas nog steeds een tekort aan containerschepen. De rederijen die wel boten en containers beschikbaar hebben, berekenen het tienvoudige tarief en zijn volgeladen waardoor het lossen van containers langer duurt dan voorheen. The Shutters Company probeert echter haar tarieven laag te houden, zodat onze klanten dit niet in hun portemonnee hoeven voelen. Echter het heeft helaas wel invloed op de langere levertijd, waarvan we hopen dat u als klant begrip heeft.

Geblokkeerd Suezkanaal

Naast bovengenoemde is er afgelopen week nog een ‘uitdaging’ bijgekomen. Een van werelds grootste containerschepen, de Ever Given, met 20.000 containers (op weg van China naar Rotterdam) is gestrand in het Suezkanaal. Het schip blokkeerde daarmee de doorvaart en er staan nu al meer dan tweehonderd schepen te wachten tot ze kunnen doorvaren. Het Suezkanaal is een slagader van de internationale handel. Omvaren rond Afrika kost bijna twee weken extra vaartijd.

Vandaag is gelukkig gelukt om het schip los te krijgen maar door de gewijzigde aankomst van de Ever Given in Rotterdam, wordt het voor de Rotterdamse haven

een enorme logistieke puzzel. Want achter de Ever Given volgen nu tegelijkertijd veel containerschepen, die allemaal in een keer gelost zullen moeten worden, zodat ze ook weer terug kunnen naar China om daar weer de bestelde goederen te kunnen laden en verschepen.

De Wet van Murphy lijkt toe te slaan dit jaar. Echter shutters koopt u niet voor de korte termijn. Het is een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben.

En het wachten wordt zeker beloond!